Kızlık Zarı Nedir? Yöntemleri Nelerdir?

Kızlık Zarı Nedir? Yöntemleri Nelerdir?
  • Genel
  • Haziran 21, 2022 9:38 am
  • 0
  • 115
  • A+
    A-

Kızlık zarının iç yüzeyi mukus zarı dediğimiz ağız yapısına benzer bir yapıya sahiptir ve vajina girişinden yaklaşık 1,5 cm içeride bulunur. Esasen vajinal gelişim sırasında oluşan bir deri kıvrımıdır. Vajina girişini tam olarak kapatmaz çünkü ortasında vajinal salgıların ve adet kanının dışarı akmasını sağlayan bir delik vardır. Bilinen bir fonksiyon fonksiyonu yoktur.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı, kişinin ilerideki ilişkide kanama olmayacağını anlatmakta ve bu durum “bekâret kaybı, kızlık zarı yırtılması, gibi kişiler tarafından ifade edilmektedir. Tıp literatüründe bu olaya “kızlık zarı delinmesi” adı verilir. Bazı durumlarda kızlık zarı delinse de kişinin kanı dışarı çıkamaz. Kızlık zarı yırtımlarında kızları zarı dikimi yapılır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri

Kızlık zarı dikimi veya dikiş genellikle iki şekilde yapılır: uzun süreli (kalıcı dikişler) ve kısa süreli (geçici dikişler). Öte yandan, evlilik (veya cinsel ilişki) bir hafta veya daha kısa sürede gerçekleşecek olanlar için kısa vadeli çözümler geçerlidir. Uzun süreli kızları zarı dikimi, şu anda evlenmeyi düşünmeyen veya çok uzun bir süre sonra evlenmeyi planlayan kişiler tarafından yapılır.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün Mü?

Cerrahi olarak gerçekleştirilen ve kızlık zarı dikimi olarak bilinen operasyon, vajina içinde uygulanan farklı cerrahi tekniklerle ilk cinsel ilişkiyi taklit etmeyi yani az ya da çok kanamayı içerir.

Kızlık zarı dikimi Bu nedenle kızlık zarı implantasyonu olan bir kişi jinekolog tarafından jinekolojik muayeneden geçerse böyle bir ameliyat olduğu anlaşılır.

Kürtaj Nedir?

Kürtaj genel olarak kürtaj olarak tanımlansa da sadece istenmeyen bir gebeliği sonlandırmak için kullanılan bir yöntem değildir. Erken gebelikte görülebilen gebelik kesesi gelişiminin tamamlanamaması, gebelik kesesinde anormallik saptanması, fetal kalp yetmezliği gibi durumlarda da kürtaj gereklidir. Ayrıca rahimle ilgili diğer hastalıklarda ve anormal durumlarda rahmin bazı kısımlarının çıkarılması veya temizlenmesi için kürtaj yapılır.

Kürtaj, istenmeyen veya sorunlu bir hamileliğin sonlandırılması anlamına gelir. Tıp literatüründe dilatasyon olarak da bilinir. Ayrıca düşük sonrası fetüsün kalıntılarının alınması veya ölü doğum, boş gebelik gibi vakaların gerçekleştirilmesi gerekebilir. Diğer bir deyişle kürtaj, rahim içindeki her şeyin temizlenmesi işlemidir. Ancak dış gebelik kürtajla ortadan kaldırılamaz. Dış gebelik, ameliyat veya ilaç gerektirir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır?

Kürtaj istenmeyen gebeliğin sonlandırılması ve rahim içi ölü doğum dışında;

  • Ağır adet kanamalarının teşhis ve tedavisi
  • Menopoz sonrası kanama
  • 10 haftayı geçen gebeliklerde kürtaj yapılır;
  • Annenin sağlığı ve hayatı tehlikede
  • Bebeğin şekli bozuk

Kürtaj Öncesi Hastanın Bilmesi Ve Yapması Gerekenler

Kürtaj işlemi öncesi hasta jinekolojik muayene masasına getirilir. Vajinaya bir spekulum yerleştirilir ve vajina antiseptik bir solüsyonla temizlenir. Ardından hastanın ihtiyacına göre lokal veya genel anestezi uygulanır. Genel anestezi için anestezi uzmanı, ameliyathanede hastaya serum veya damar yoluyla hastanın kolundan ilaç verir.

Kürtaj Sonrası Ne Yapılmalı? Nelere Dikkat Etmeli?

Kürtajdan sonra kanama olmaması olağandışı bir durum değildir, endişelenecek bir şey yoktur. Muayene, müdahaleden yaklaşık 2 hafta sonra yapılmalıdır. Kürtajdan sonraki ilk 2 hafta cinsel ilişkiye girmeyin. Kürtaj sonrası aynı gün duş alabilirsiniz ancak banyo, jakuzi ve yüzme havuzunu kullanmadan önce 2 hafta beklemeniz gerekir. Kadın ameliyattan sonraki gün işe gidebilir. Antibiyotik kullanırken alkol almayınız.  İlk adet kanaması kürtajdan 6 hafta sonra olur, bazılarında azalma olabilir, bu beklenir.

Kürtaj Fiyatları

Kızlık zarı dikimi dışında kürtaj ameliyatı yapılacak olan müdahaleye göre değişmektedir. Ayrıca fiyatlar doktordan doktora da değişmektedir

Labioplasti Neden Uygulanır?

Bir labioplasti, dış labianın hemen altında bulunan labia veya labia (iç labia) olarak da bilinen labiaların (dış labia) cerrahi onarımıdır. Labioplasti, İç dudak olan iç dudak, ana dudağın altında yer aldığı için dışarıdan görülemeyen, kan damarı ve sinir uçları açısından zengin, yağ ve kıl hücrelerinden arınmış sürekli nemli bir yapıdır. İç dudaklar iki adettir ve klitoris üzerine kat şeklinde katlanır.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labioplasti, Vajinal dudak içlerindeki sarkma kişinin yaşam kalitesini olumsuz etkileyecek noktaya geldiyse veya dudak dolgusunun tıbbi bir zorunluluk haline geldiği durumlarda kullanılabilir. Labioplasti doktor uygun görürse ameliyata engel olacak başka bir tıbbi durumu olmayan her yaştaki yetişkin kadınlara uygulanabilir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Değişik labioplasti teknikleri bulunur. Bunların arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları

Labioplasti ameliyatta fiyatı belirleyen sarkma ve miktarıdır. Sarkma miktarı ne kadar fazla ise fiyatta o kadar artabilmektedir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ