Vejeteryan Diyeti Nasıl Yapılır

Vejeteryan Diyeti Nasıl Yapılır
  • Diyet
  • Ocak 20, 2018 1:31 am
  • 1
  • 1.191
  • A+
    A-

Vejeteryanlık, halk arasında et yemeyen insanlar grubu olarak anılsa da aslında birkaç tip de vejeteryan çeşidi vardır. Öte yandan et, süt, yumurta, yoğurt, peynir, balık gibi ürünler yüksek protein içerdiklerinden dolayı, diyet yaparken de vücudun yapı taşlarını oluşturan gıda türlerindendir. Fakat vejeteryanlar prensip olarak bu ürünlerden bir ya da bir kaçını tüketemediğinden diyet yaparken bu konuda sorun yaşayabiliyor. Ama yine de bir vejeteryan olarak diyet yapmak istediğinizde ‘Atkins diyeti’ gibi diyet programları uygulayarak siz de kilo verebilirsiniz.

Vejeteryan Diyeti Nasıl Yapılır ve Nelere Dikkat Edilmelidir




Öncelikle bunun için kilo – boy vücut kitle endeksinizi hesaplayarak günlük olarak almanız gereken en düşük kalori miktarını hesaplamalısınız. Örneğin günlük kalori ihtiyacı kadınlar arasında 1200 – 1600 kalori olabiliyorken, erkekler için 2000 – 2500 kalori arasında olabilir. Farklı besin gruplarının besin değerlerini hesap ederek siz de kendinize en uygun diyet programını belirleyebilirsiniz. Ek olarak sebze ve meyveye ağırlık vererek, yanında da düzenli egzersiz ya da yürüyüş yaparak hızlıca kilo verebilirsiniz. Buna göre günlük anlamda; 750 ml denk gelen süt ürünleri (obsesyonel), 2 kase sebze, 200 gram tahıl, 10 gr protein aldığınızda günlük tahıl, protein, mineral ve vitamin değerlerinizi karşılamış olacaksınız. Bu konuda çorbaların ve yeşil bitkilerden yaptığınız salataların gücünden bol bol yararlanabilirsiniz. Öte yandan et yerine mantarın ve mercimeğin protein açığınızı değerli ölçüde kapatabileceğini de hatırlatalım. Zira mantar ve mercimek zengin birer protein kaynağıdır.

Vejeteryanlara Özel Örnek Bir Günlük Diyet Menüsü

  • Kahvaltı; buğday unundan yapılmış ekmek ya da kek veya tam tahıllı 1 dilim ekmek, meyveler ve bir kase yoğurtla hazırlanmış şekersiz 1 bardak smoothie.
  • Öğlen; 1 büyük kase sebze çorbası, yarım porsiyon kuru fasulye, 1 adet galete, havuç.
  • Akşam; şekersiz gazsız bir bardak içeceğin yanında yağsız tavada sotelenerek hazırlanmış olan bir porsiyon sebze yemeği,
  • Gece yatmadan önce; 1 avuç kuru yemiş, muz ve diyet yoğurt.

 

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Meliha Uçar dedi ki:

    Et yemeden diyet yapmak çok etkili ama fazla ekmek de tüketmemek lazım bir de doyduğunuzu hissettikten sonra kesinlikle zorlamamak lazım.

BİR YORUM YAZ