Çok Üşümenin Nedenleri ve Tedavi Süreci

Çok Üşümenin Nedenleri ve Tedavi Süreci
  • Sağlık
  • Şubat 28, 2017 1:38 am
  • 0
  • 1.573
  • A+
    A-

Birçok kişinin gerek yaz aylarında gerekse kış aylarında ortak sorunu devamlı üşümektir. Soğuk algınlığı ya da benzeri hastalıklardan bağımsız olarak yaz kış fark etmeksizin üşüyen kişiler, vücutlarında bazı eksiklikler nedeniyle üşürler.

Gün içinde düzenli olarak uykunuzu almadığınızda, sağlıklı beslenmediğinizde vücudunuz gereken enerjiye sahip olmadığı için ısınızın yükselmesi söz konusu olamaz. Bunun dışında üşüme nedenleriniz arasında belli başlı hastalıklar da olabilir.

  • Çok Üşümenin Nedenleri Nelerdir?

Üşüme, bireyler arası farklılık gösteren bir olgudur. Bu nedenle herkesin vücut yapısı farklı olduğu için üşüme düzeyi da değişebilir.

Yağ dokularının az olması, üşümenin ilk nedenlerinden biridir. Kişinin vücudunda yeterince yağ dokusu bulunmadığında devamlı üşüyecektir.

Bilhassa bayanlarda ortaya çıkan hormonsal değişimler, üşümenin bir diğer nedenidir. Özellikle regl, hamilelik ve menopoz sürecinde bayanların daha fazla üşüdüğü bilinmektedir.

Vücudun ihtiyacı olan besini alamaması midenin boş kalmasına neden olur. Boşalan mide nedeniyle kan akışı azalır. Bunun yanında kan basıncının düşük olması da üşümenin nedenlerinden biridir.

  • Çok Üşüme Belirtileri Nelerdir?

Kişinin mevsim fark etmeksizin devamlı üşümesinin birçok nedeni bulunmaktadır. Alınan ilaçlardan zayıflayan bağışıklık sistemine kadar pek çok sebebi bulunan üşüme ilk olarak vücut ısınızın zayıflamasına neden olur. Vücudun gereken ısıda olmaması el ve ayaklarınızın devamlı soğuk olmasına neden olur. Bir diğer belirti ise üşümenin şiddetine bağlı olarak tırnaklarda morlukların ortaya çıkmasıdır.

Üşüyen kişinin göz altı ve dudak bölgesi devamlı de mora yakın bir renk alır. Bu durum süreklilik gösteren üşümeler için geçerli olan temel belirtilerdir.

  • Çok Üşümenin Tedavisi Nedir?

Kişilerin devamlı üşüme durumunda doktor muayenesi yaptırmaları gerekir. Kan tetkiklerine bağlı olarak üşümenin asıl nedeni ortaya çıkacaktır. Daha sonra tedavi süreci başlatılabilir.

Doktorlar tarafından da devamlı önerilen ilk tedavi beslenme düzenidir. Kişinin dengeli beslenerek vitamin, protein ve kalsiyum alması gerekir.

Düzenli spor yapılması tedavinin bir sürecidir. Doktorlar, en azından her gün 15-20 dakika yürüyüş önerecektir. Bu şekilde vücudunuzun ısınmasını sağlayabilirsiniz.

Üşüme arttığında evde sıcak kompres uygulayabilirsiniz. Isıtılmış havlu ya da sıcak su torbası ayaklarınızdan başlayıp tüm vücudunuzun ısınmasına yardımcı olur. Bunun dışında enerji verecek bitki çayları da doğal ısınma tedavileridir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ