Botoks Nasıl Uygulanır İşte Detaylar

Botoks tam olarak clostridium botulinum adı verilen bakteri türünden elde edilen proteindir. İlk başlarda göz hastalarının tedavisinde kullanılan bu protein şimdilerde kırışıklıkları gidermek için güvenli bir şekilde kullanılmaktadır. Kırışıklıkları gidermek için cerrahi olmayan bir yöntemdir.
Botoks Hangi Bölgelere Uygulanır?
Genellikle yüz bölgesinde özellikle de kaş aralarında oluşan kırışıklıklarda, boyun ve göz çevresinde görülen orta ve derin kırışıklıklarda uygulanmaktadır. İstenildiği durumlarda kaş kaldırılması operasyonunda da bu protein kullanılır.
Botoks Yapılan Bölgeye Nasıl Etki Eder?
Uygulamanın asıl amacı küçük kas topluluklarının, kas ve sinir bağlantısına etki ederek, engellemesini sağlar. Böylece de kasın kasılmasını engeller. Botoks tedavisi yapılmamış kaslar çalışmaya devam eder ve mimikleri korur. Küçük ve ince bir iğne yardımıyla küçük miktarlarda yüzün belirli noktalarına enjekte ederek uygulanır. Botoks uygulaması sırasında kullanılan sulandırma işlemleri cerrahtan cerraha değişiklik gösterebilir.
Botoks Güvenli Midir?
Operasyon olarak düşünüldüğünde güvenilir bir işlemdir ama operasyon sonrasında bazı basit sorunlar görülebilir. Bu sorunların başında da kızarıklık gelir. Bazı hastalarda operasyon sonrasında baş ağrısıyla karşı karşıya kalabilirler ama bunun garip olmasının sebebi migren ve baş ağrısı tedavilerinde de botoks operasyonunun kullanılmasıdır. Botoks işlemini hamile olan kadınların ve kan hastalığı olan hastaların yaptırması kesinlikle önerilmez.
Yapılan Botoks Ne Kadar Sürede Etki Eder?
Yapılacak botoks işleminden yaklaşık 3 gün sonrasında botoks yapılan bölgede ki değişiklikler gözle görülür derecede kendini gösterir. Ancak etkisini tam olarak göstermesi bir iki haftayı bulacaktır. Terlemeyle yavaş yavaş azalan bu protein yaklaşık 8 ay sonra yok olmaktadır. Yüz bölgesine yapılan bir botoks işlemi ortalama yarım saat sürüp etkisi yaklaşık 6 ay sürmektedir.
Hangi Durumlarda Botoks Uygulanır?
Distoni rahatsızlığı; İstemsiz olarak kas kasılmalarıyla beraber tekrar eden hareket bozukluğuna verilen isimdir. Ve en etkili tedavi yöntemi botoksdur.
Spastisite; Spastisite genel olarak bir hastalık değil belirtidir. Beyin ve omurilik bölgesinde hastalık olması durumunda ortaya çıkan semptomlara verilen isimdir. Bu rahatsızlığın tedavisinde botoks sık uygulanan bir yöntemdir.
Hemifasiyal Spazmlar; Yüz bölgesinde ki mimikleri oluşturan kasların sıklıkla kasılmasına verilen isimdir. Dünyada bu rahatsızlık için kullanılan en yaygın yöntem botoksdur.