Rahim İltihabı Belirtisi ve Tedavisi
Çoğu kadının mutlaka başına gelmiş olan rahim iltihabı diğer adıyla servisit olarak bilinmektedir. Jinekologların en sık rastladığı bu rahatsızlık kadınlar arasında kötü kokulu ve renkli akıntı olarak da tanımlanabilmektedir. Çeşitli tedavi yöntemleri kullanılarak bu hastalıktan kurtulabilirsiniz.
Genellikle üşütme ile ortaya çıkan rahim iltihabı tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklara sebep olabilmektedir. Her yaş grubu kadında görülen rahim iltihabı vajinal akıntı ile birlikte meydana gelmektedir.
Rahim İltihabı Belirtileri
Aktif bir cinsel yaşamı olan kadınlarda sıkça rastlanmasına rağmen çeşitli sebepler ile de ortaya çıkabilir. En belirgin hali ise vajina akıntısıdır. Normalde nemli olması gereken vajinanın koyu yapıda ve beyaz akıntıları var ise rahim iltihabı başlangıcı olabilir. Bunun yanı sıra ilerlemiş vakalarda bel ağrısı ve kasık ağrısı ile de kendini belirtebilir.
Rahim iltihabı olağandan fazla bir şekilde akıntı ve kötü koku ile belli olsa bile bazı durumlarda sadece akıntı ile meydana gelebilmektedir. ilerlemiş olan rahim iltihabında kaşıntı, kanama ve idrar yaparken acı hissinin oluşması da belirtilerden sadece bir kaçıdır.
Rahim İltihabı Nasıl Tedavi Edilir
Rahim iltihabı tedavisi öncelikle bir doktor tarafından yapılması gerekmektedir. Her akıntı rahim iltihabı olduğunu göstermez. Doktor kontrolü yapıldıktan sonra gerekli ilaçlar alınmalıdır. Rahim, kadınlar için önemli olduğundan doktorunuz dışında asla tedavi yöntemleri denememeniz gerekmektedir.
Tedaviye uygun olan ilaçlar ve tedavi yöntemi belirlendikten sonra kişisel temizliğinize de bu konuda dikkat etmeniz gerekir. Özellikle mantar problemi sıkça rastlandığından kişisel temizliğinize önem vermelisiniz. Gerekli durumlarda doktorunuz antibiyotik tedavisine başlayacaktır. Bunun yanı sıra vajinal fitiller de rahim iltihabı için tedavi edici ilaçlardır.
Rahim iltihabı olan kişilerde hamilelik durumlarında dikkatli davranmaları gerekmektedir. Bazı durumlarda düşük tehlikesi oldukça fazladır. Her ihtimale karşı doktor tedavisinin dışına çıkılmaması en doğru tedavi yöntemi olacaktır.