Jojoba Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir, İşte Detaylar

Jojoba Yağı Nedir, Faydaları Nelerdir, İşte Detaylar
20 Kasım 2016 tarihinde eklendi, 2.044 kez okundu.

Doğal bakım ürünlerinin çoğunun içeriğini oluşturan jojoba yağı, bitkisel öz yağı olarak tarif edilebilir. Çöllerde yetişen bitkinin ana vatanı, Amerika ve Meksika’dır. Doymamış yağ asidi içeriği oldukça zengin olan bu bitkinin, kozmetik dünyasında çokça tercih edildiği görülmektedir. Saç bakımından, cilt bakımına kadar vücudun her noktasına iyi gelen jojoba yağı, sağlık sektöründe de tavsiye edilen bir yağdır.

  • Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Cildin ihtiyaç duyduğu nem oranını kazanmasını sağlayan jojoba yağı, aynı zamanda yaraları iyileştirme özelliğine de sahiptir. Bu yağı, bu kadar kıymetli kılan ise insan vücudunun kendiliğinden oluşturduğu yağa çok benziyor olmasıdır.

Masajlarda da sıkça kullanılan yağ, vücut fonksiyonlarını dengede tutma konusunda başarılıdır. Avuç içi kadar yağ kullanarak yapılan masaj, yenilenmenizi sağlayacaktır. Jojoba yağının faydalarından bir diğeri, yara ve akne izlerini onarmasıdır. Bununla beraber karın ve bacak bölgelerinde ortaya çıkan çatlakları önlemektedir. Hamilelik sırasında ortaya çıkan çatlaklar için doktorunuza danışarak kullanabilirsiniz.

  • Jojoba Yağının Saça Faydaları

Yağın etkisini, saç üzerinde kısa sürede görmek mümkün. Daha çok kırılma ve dökülme sorunları için başvurulmakla beraber yumuşaklık ve parlaklık sağladığı da bilinmektedir. Yapılan işlemler sonucunda yanma, yıpranma gibi durumlar için önerilen bakım kürlerinde de kullanılmaktadır.

  • Jojoba Yağının Uygulanma Şekilleri

Uygularken saçınızın kuru olmasına özen göstermelisiniz. Kuru saç üzerinde her noktaya yedirmek için tarak yardımıyla yağı dağıtmalısınız. Diplerden başlayarak uçlara doğru sürebilirsiniz. Bu emme işleminin arkasından saçınızı ince dişli bir tarakla tarayın. Tarayarak yağın değmediği noktalara ulaşmasını sağlayacaksınız.  40 dakika bekledikten sonra saçınızı şampuan ile iki kez yıkayın.

Eğer yağı cildinizi temizlemek için kullanacaksanız pamuk yardımıyla yüzünüzü arındırabilirsiniz. Jojoba yağı, makyaj temizliğinde sıkça kullanılan bir yağdır. Bu nedenle rahatlıkla göz çevresinde de kullanılabilir. Gözünüze herhangi bir zarar vermez.

Jojoba yağı, cilt nemi dengesini sağlamak için kullanılır. Siz de vücudunuzun nem oranını dengede tutmak isterseniz bir avuç yağ yeterli olacaktır. Avucunuza aldığınız yağı masaj yaparak cildinizde tüketebilirsiniz. Vücudunuz hem dinlenecek hem de nemlenecektir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

belçim bilgin saç modelleri sinem kobal saç modelleri hande erçel saç modelleri pelin karahan saç modelleri cansu dere saç modelleri beren saat saç modelleri bensu soral saç modelleri fahriye evcen saç modelleri ebru gündeş saç modelleri bengü saç modelleri tuba büyüküstün saç modelleri hadise saç modelleri hülya avşar saç modelleri elçin sangu saç modelleri aslı enver saç modelleri
Sayfa başına git
Haber